Картопля – один з найулюбленіших овочів українців. Дехто без нього не уявляє жодного дня. Не випадково бульбу ще називають «другим хлібом». Бо хто має вдома картоплю – ніколи голодний не лишиться. Дбайливі господарі вже міркують, які сорти цієї весни висаджуватимуть і чим їх удобрюватимуть.
Знаменитий волинський картопляр Володимир Шегедин, керівник однойменного фермерського господарства «Шегедин» удесяте скликав усіх, хто любить вирощувати картоплю, на традиційний День поля у Торчині. Господарі з Волині і сусідніх областей 18 серпня могли ознайомитися з новими сортами картоплі, дізнатися про інновації у догляді за цією культурою та навіть зблизька побачити гелікоптер.
На Волині відоме фермерське господарство "Шегедин" організувало День поля. Захід відбувся на території господарських полів у селі Веселе, що поблизу селища Торчин у Луцькому районі, 18 серпня.
Впродовж останніх років стало традицією у переддень православного свята Преображення Господнього (Спаса) проводити збір картоплярів із західних областей України на торчинській землі. Поточний рік не став виключенням, ФГ «ШЕГЕДИН» (голова господарства Володимир Шегедин) 18 серпня у смт Торчин Луцького району провело день поля, з дотриманням усіх карантинних вимог та обмежень, на тему «Технології вирощування картоплі сортів української та зарубіжної селекції».
Працівники інституту сільського господарства Карпатського регіону Національної академії аграрних наук України провели робочу поїздку у фермерське господарство «Шегедин» (смт Торчин Луцького району Волинської області) з аналізом стану насаджень картоплі та посівів зернових культур. Робоча група у складі завідувача сектору картоплярства, доктора с.-г. наук Р. В. Ільчука, завідувача відділу землеробства та відтворення родючості ґрунтів кандидата с.-г. наук О. Й. Качмар, старшого наукового співробітника цього відділу, кандидата с.-г. наук О. В. Вавринович і завідувача лабораторії агрохімії, кандидата с.-г. наук Ю. М. Оліфіра здійснила ретельний аналіз насаджень картоплі, що нараховує більше ніж 60 сортів, з визначенням накопичення урожаю кожного з них, також проведено облік гербологічного стану посівів просапних та зернових культур з відбором зразків ґрунту для агрохімічного аналізу за основними показниками. Підсумком зустрічі є домовленість про співпрацю між інститутом та фермерським господарством.